Foto – Galeria Zamca propune o calătorie prin marile orașe ale Europei, în cadrul noii expoziții “Valori Europene”

Ziua Europei, sărbătorită anual la data de 9 mai, a fost marcată la sediul Asociației Institutul Bucovina, printr-un eveniment cultural: vernisajul expoziției de fotografie “Valori Europene”, semnată Marius Romila. Expoziția este deschisă în mod gratuit publicului larg, până joi, 23 iunie, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Galeria Zamca se află în incinta sediului Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 (în spate la LIDL Mărășești).

,,Deși nu este la prima experiență la Galeria Zamca, având o lansare de carte în urmă cu câteva luni, Marius Romila ne încântă de această dată cu o expoziție de fotografie care ne poartă prin marile orașe ale Europei, fiind descrisă chiar de autor ca o „călătorie spirituală”. Totodată prin lansarea de carte „Sappho”, care a avut loc în cadrul evenimentului, se face o trecere lină de la filozofie la arta fotografică, așa cum o spune însuși autorul.

Vernisajul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți din partea autorităților locale și îndelungi colaboratori ai Asociației Institutul Bucovina. Este vorba despre Antoniu-Alexandru Flandorfer, din partea Direcției Județene pentru Cultură Suceava și Paul Daniel Iftimie – Direcția contencios administrativ, juridică și administrativă din cadrul Primăriei Suceava, care și-au manifestat susținerea pentru astfel de evenimente culturale, care împlinesc „nevoia de spiritualitate” a comunității.

Maestrul Mihai Pânzaru-Pim, custodele galeriei și cel care a făcut posibilă organizarea expoziției, a punctat faptul că expoziția de fotografie împreună cu lansarea de carte conturează într-un mod deosebit relația Europei antice cu filozofia.

Finalul vernisajului a fost marcat de un recital de poeme din opera „Sappho”, astfel conturând imaginea unei Europe definite de filozofia antică.

Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, vă invităm să vizitaţi pagina noastră de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde veți descoperi cele mai recente activități.”, potrivit organizatorilor evenimentului.

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Razie a Poliției municipiului Rădăuți și Gălănești! Peste 100 de persoane legitimate, 144 de mașini verificate și amenzi în valoare de 20.360 lei

În cursul zilei de ieri, 23 iunie, în intervalul orar 18.00 – 24.00, pe teritoriul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.