Condamnări pentru tâlharii unei bătrâne din Siminicea

Principalul autor și cei doi complici care au tâlhărit în casă o femeie în vârstă de 75 de ani, din Siminicea, în luna ianuarie a acestui an, au fost condamnați de Judecătoria Suceava.

Recidivistul care a forțat intrarea în casă și a amenințat bătrâna cu un cuțit a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Pedeapsa nu este definitivă dar autorul rămâne arestat, prin decizia Judecătoriei Suceava.

Un tânăr de 19 ani, din Siminicea, arestat și el imediat după comiterea  faptei în calitate de complice, a primit 3 de ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost suspendată, pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Acesta urmează să fie eliberat din arest, după 3 luni de arest preventiv.

Complicele minor, în vârstă de 14 ani, a fost condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 5 ( cinci) luni, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Pe 25 ianuarie, în jurul orei 22.00, la ușa femeii de 75 de ani, care locuia singură, a bătut cineva.

Septuagenara a crezut că la ușă este fiica sa, iar când a deschis ușa un individ cu un tricou tras pe față a forțat intrarea și a trecut la amenințări. Bătrâna a relatat că, în total, peste ea au intrat trei indivizi.

Amenințată cu moartea de individul cu cuțitul în mână, victima le-a dat atacatorilor poșeta în care avea suma de 380 de lei.

Deși anunțați târziu, polițiștii s-au mișcat repede în acest caz.

În urma unor activități investigative, criminalistice și de cercetare penală complexe, polițiștii au reușit în scurt timp identificarea autorilor, un minor în vârstă de 14 ani și alți doi tineri, de 19 și 27 de ani.

Ultimul este un recidivist din Păltinoasa iar ceilalți doi localnicii care i-au povestit primului despre o bătrână pe care au mai ajutat-o la treburi gospodărești și care ar avea ceva bani în casă.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.