Țeapă de 35.000 de euro cu un autoturism Audi. Polițiștii au realizat un flagrant și au recuperat mașina

Pe 3 iulie, la ora 15.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin plângere scrisă de către un bărbat de 45 ani,  din comuna Volovăț, despre faptul că  a fost înșelat la o tranzacție auto de către un bărbat, aparent din municipiul Botoșani.

Partea vătămată a relatat că aproximativ cu o săptămână în urmă a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal în valoare de circa 35.000, motiv pentru care a postat un anunț pe un site de specialitate.

Marți, pe 2 iulie, suceveanul din Volovăț a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a spus că este interesat de autoturismul Audi pe care l-a postat pentru vânzare.

Cumpărătorul a venit la Volovăț, a văzut autoturismul și a spus că este de acord să îl cumpere imediat cu 35.000 de euro.

Cei doi s-au deplasat la Rădăuți, unde au încheiat un contract de vânzare – cumpărare.

La Rădăuți, cumpărătorul a efectuat o plată de pe o aparentă aplicație bancară, arătându-i părții vătămate o captură de imagine pe telefonul mobil, din care rezulta că a plătit cei 35.000 de euro, suma de bani urmând să fie virată a doua zi.

Pe 3 iulie, bărbatul din Volovăț a realizat că la mijloc este o înșelăciune și a apelat la polițiști. Imediat, a fost constituită o echipă operativă de cercetare.

Au fost efectuate activități investigative și s-a stabilit că persoana care a plecat cu autoturismul Audi este pretabilă la săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune cu acest mod de operare, astfel încât s-a stabilit organizarea prinderii în flagrant.

În seara zilei de 3 iulie, în jurul orei 19:30 a fost organizată prinderea în flagrant a suspectului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din București.

Bărbatul a fost legitimat de polițiști și preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

„În urma administrării materialului probator s-a dispus măsura reținerii față de bărbatul de 43 de ani, din municipiul București, pentru o perioadă de 24 de ore.

În urma cercetărilor efectuate, autoturismul aparținând părții vătămate a fost recuperat și predat acesteia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „înșelăciune”, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, a transmis IPJ Suceava

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.