Proxenetism la Suceava cu minore de 14 și 16 ani

Procurorii de la DIICOT Suceava au efectuat descinderi, joi dimineață, într-un caz de exploatare a minorilor, sub forma proxenetismului.

Este vorba de două fete minore, de 14 și 16 ani, care erau aduse să facă sex pe bani în apartamente și hoteluri din Suceava și Bacău.

Membri grupării ar fi din județul Vrancea, unde au avut loc trei percheziții.

Din cercetări rezultă că, în perioada februarie – martie 2022, mai multe persoane ar fi recrutat două persoane vătămate minore, de 14, respectiv 16 ani, pe care, prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi transportat și adăpostit, în vederea practicării prostituției în folosul acestora.

”S-a reținut faptul că cele două persoane vătămate minore ar fi practicat prostituția, în municipiile Suceava și Bacău, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, precum și în camere de hoteluri, într-un circuit cunoscut cu denumirea de „touring” („turism sexual”) folosit de către membrii grupului, care ar fi acționat în mod coordonat, schimbând la intervale scurte de timp locațiile închiriate, precum și orașele în care victimele ar fi practicat prostituția.

De asemenea, membrii grupului ar fi desfăşurat activităţi de identificare a potenţialilor clienţi,  postând în acest sens anunţuri pe diferite site-uri”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Cele două minore erau ținute într-un regim restrictiv de libertate, peștii însușindu-și în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracțională.

Suspecții, din Vrancea, urmează să fie aduși în cursul zilei de joi la sediul DIICOT– Serviciul Teritorial Suceava, pentru a fi audiați și puși sub acuzare.

Suportul de specialitate al acțiunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul cercetărilor, s-a beneficiat de sprijin din partea polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Suceava și Vrancea.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.