Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

ATENŢIE ŞOFERI! NU CONSUMAŢI ALCOOL ŞI VĂ URCAŢI LA VOLAN!

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.
Astfel, în perioada 04.01.-07.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.
Au fost testaţi alcoolscopic 74 conducători auto, fiind constatate 15 infracţiuni, dintre care 5 constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. S-au aplicat 130 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.440 lei. Au fost reţinute 14 permise de conducere reţinute şi retrase 11 certificate de înmatriculare.
Exemple:
La 04.01.2018, ora 16.20, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17B, din orașul Broșteni, autoutilitara condusă de un localnic de 48 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
La 05.01.2018, ora 20.40, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe un DC din comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani, care avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.
La 06.01.2018, în jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 178, din comuna Bălăceana, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava. În urma testării efectuate cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care, bărbatul a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.
 

Publicitate

Publicitate
transportinternsiinternational

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Furnizarea căldurii în sistem centralizat în municipiul Suceava va fi oprită de la 1 mai

Furnizarea căldurii în sistem centralizat în municipiul Suceava va fi oprită începând cu data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.