La procesiunea de Florii de pe străzile Sucevei au participat sute de persoane

Procesiunea de Florii de pe străzile municipiului Suceava, care s-a derulat în cursul zilei de sâmbătă, 27 aprilie, a adunat sute de credincioși și clerici.
Au participat Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, însoțit de preoți, monahi, monahii, credincioși, mulți copii și tineri.
Evenimentul a început la ora 15:30, la Catedrala „Nașterea Domnului” Mărășești, unde un sobor de clerici, condus de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, a oficiat slujba Vecerniei Floriilor. Ierarhul a binecuvântat ramurile verzi de salcie și de finic, care au fost împărțite apoi credincioșilor prezenți.
Procesiunea a plecat către Biserica „Sfântul Nicolae”, unde a avut loc prima oprire a procesiunii. Apoi traseul a continuat pe strada Nicolae Bălcescu și bulevardul Ana Ipătescu, următoarea oprire fiind Biserica „Învierea Domnului”.
Procesiunea s-a îndreptat pe strada „Ion Vodă Viteazul” către Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, alaiul fiind întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care a rostit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.
La eveniment au participat și Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale, membri ai organizației ATOS (Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni), dar și elevi ai centrelor catehetice Eclessia din cuprinsul eparhiei, precum și tineri de la ASCOR (Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români), Filiala Suceava.
Acțiunea a fost organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și Protopopiatele Suceava I și Suceava II.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Profesor încarcerat pentru acte sexuale repetate cu o elevă

Polițiștii de la Siret au pus în executare, joi după-amiază, un mandat de executare pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.