Bărbat în vârstă de 75 de ani, mort într-un incendiu la Stulpicani

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani, au intervenit sâmbătă, în jurul orei 23.00, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Stulpicani. La sosirea echipajelor, ardeau bucătăria de vară și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la casa proprietarului. Au ars bucătăria de vară, anexe și adăpostul de animale, construite din lemn și acoperite cu azbociment, pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp. Au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn, bunuri casnice și altele. S-au degradat tavanele casei pe aproximativ 20 mp și fațada, pe aproximativ 50 mp. Din nefericire, după lichidarea incendiului, în interiorul bucătăriei de vară a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 75 de ani.

Incendiul a izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:35, iar pompierii au salvat casa de locuit.

ISU Suceava:  “Ca de fiecare dată, reamintim cetățenilor că incendiile produse în sezonul rece s-au soldat an de an cu  pierderi de vieţi omeneşti, răniri grave şi distrugeri importante de bunuri materiale, afectând în special  persoanele în vârstă sau singure, şi au avut la origine de cele mai multe ori neglijenţa umană. Principala cauză de izbucnire a acestor incendii o constituie instalaţiile de încălzire improvizate, exploatate necorespunzător sau burlanele şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor construite defectuos, neizolate termic faţă de materialele de construcţie combustibile, necurăţate şi neverificate la timp.
Coşurile, burlanele trebuie obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece sau ori de câte ori este nevoie. În podurile caselor, coşurile de fum trebuie obligatoriu tencuite pentru a nu prezenta fisuri pe unde ar putea pătrunde scântei, care pot fi surse de aprindere dacă în zona lor sunt materiale combustibile. De asemenea, se recomandă izolarea coşurilor de fum faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor cu 25 cm.

Țineți cont de aceste sfaturi, vă pot proteja familia și bunurile dumneavoastră!”

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Senatul USV a validat toți ce 11 decani ai facultăților

Senatul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a validat în cursul zilei de joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.