Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 20.07.2018, ora 14.15, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza de competență, au observat că pe DJ 209D, pe raza com. Calafindești, circula un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc dreapta și a oprit pe sensul de mers pe care se deplasa. Cu ocazia interceptării autoturismului, s-a constatat că era condus de un minor de 16 ani, din com. Bălcăuți, jud. Suceava, care imediat după oprire a trecut pe scaunul din dreapta față, iar persoana care s-a aflat anterior pe acel loc a coborât și a venit spre locul conducătorului auto.

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind o femeie de 45 ani, din com. Bălcăuți, care a menționat că ea a condus autoturismul în cauză de la locuința sa din com. Bălcăuți, până în com. Calafindești, iar la întoarcere în jurul orei 14.15, l-a lăsat pe fiul său de 16 ani să conducă autoturismul în cauză pe drumurile publice, deși acesta nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”.

Vicovu de Sus

La 20.07.2018, în jurul orei 16:20, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DC 48, în loc. Măgura, com. Ulma, autoturismul condus de un bărbat de 34 ani, din com. Izvoarele Sucevei, care nu posedă permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.,

Corocăiești

La 21.07.2018, ora 01.30, patrula din cadrul SPR 2 Ipotești, a oprit pe DC 66, în localitatea Corocăiești, com. Verești, autoturismul condus de un bărbat de 41 ani, din com. Fîntînele. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.

Arbore – Cajvana

La 21.07.2018, orele 18.10, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Cajvana, în timp ce executa activităţi pe linie de poliţie rutieră pe traseul Arbore – Cajvana, a oprit pentru control pe segmentul de drum DJ 178D, direcţia de mers Arbore spre centru Cajvana, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 ani din oraşul Vicovu de Sus. Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto a prezentat permisul de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie. Conducătorul auto fiind întrebat de provenienţa permisului de conducere, a declarat că l-a obţinut cu mai mult timp în urmă în timp ce se afla Marea Britanie. Conducătorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pe bază de dovadă fără valabilitate ce urmează fi înaintat pentru expertizare în vederea stabilirii autenticităţii.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a fi soluţionat procedural sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Ipotești

La 21.07.2018, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Mun. Suceava, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie de control şi supraveghere a traficului rutier pe DJ 208A pe raza loc. Ipotești, la ora 20.01, a înregistrat cu aparatul radar un autoturism care se deplasa din direcţia mun. Suceava spre loc. Bosanci, circulând cu viteza de 99 km/h. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 48 ani din mun. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării aerului expirat conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au prelevat două probe de sânge la interval de o oră necesare pentru stabilirea alcoolemiei

În cauză a fost întocmit un dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Vatra Dornei

La 22.07.2018, ora 0200, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a depistat un autovehicul ce tracta remorca încărcată cu un autoturism, care circula pe str. Mihai Eminescu din mun. Vatra Dornei. La volanul ansamblului de vehicule a fost identificat un tânăr de 24 ani, din mun. Iaşi, care în urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule, masa totală maximă autorizată depășind 4.250 kg. Ansamblul de vehicule i-a fost încredinţat de un alt bărabt din mun. Iaşi, acesta fiind posesor de permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte ansamblul de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui ansamblu de vehicule, cu permis de conducere necorespunzător” și „încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice”.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: infosuceava

Alte articole

A murit Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri

Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri din județ a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.