Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 20.10.2018, ora 10.40, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe B-dul 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Dumbrăveni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 22.10.2018, în jurul orei, 16.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 22.10.2018, ora 23.15, o patrulă mixtă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni a observat în trafic un autoturism care se deplasa pe DN 29, pe raza localității Dumbrăveni şi al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, a intrat în parcarea unei societăţi comerciale din zonă și a trecut de la volan, pe bancheta din spate.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 24 de ani, din comuna Vereşti, care, în urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Din primele cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, proprietarul autoturismului, un tânăr de 21 de ani, din comuna Verești, i-a încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși știa că nu este posesor de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 24 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar proprietarul mașinii sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 23.10.2018, ora 00.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din orașul Milișăuți.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

A murit Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri

Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri din județ a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.