Țigări de contrabandă ascunse în podul unui vagon, descoperte în vama Vicşani feroviar

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar, judeţul Suceava, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat miercuri, în jurul orei 16.50, un control amănunţit asupra trenului internaţional de călători, care circula pe ruta Vadul Siret – Suceava. Astfel, echipa de control a descoperit în podul unui vagon, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.280 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparțin cetăţeanului român T. D., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

Ţigările în valoare de 3.420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul român a fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare 10.000 lei.

Şi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, trei persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Poliţiştii de frontiera au intervenit pentru reţinerea acestora, dar deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.  Imediat au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite 8 colete care conțineau cantitatea de 12.720 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 148.824 lei.

Frontieriștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

A murit Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri

Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri din județ a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.