Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 29.07.2018, ora 18.00, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Dolhasca a observat în trafic, pe raza satului Budeni, un autoturism care a efectuat manevra de depășire a unui atelaj hipo în mod neregulamentar.
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, până la intrarea în satul Siliștea Nouă, unde, pe fondul vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 19 ani care are permisul de conducere suspendat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural.

La 29.07.2018, ora 18.50, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Liteni, în timp ce executa activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Calea Sucevei, a oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 50 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

La 29.07.2018, în jurul orei 19.40, o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică Rădăuți, în timp ce desfășura activități de supraveghere și control al traficului rutier, a observat, la intersecția străzilor Merilor și Ciocârliei, un motociclu fără plăcuțe de înmatriculare, care, la vederea patrulei de poliție, a plecat în trombă pe strada Merilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe strada Grânelor. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui minor de 17 ani , localnic, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La 29.07.2018, în jurul orei 23.58, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control, pe strada George Coşbuc din municipiul Câmpulung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 74 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

30 de zile de arest pentru tânărul care a accidentat mortal o altă persoană

Un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Suceava a decis emiterea unui mandat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.