Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 09.05.2020, ora 00:05, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe DC 51 Vășcăuți, autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 32 de ani din com. Bălcăuți. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Orașului Siret unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 09.05.2020, ora 00.45, în timp ce polițiștii din cadrul Poliției Mun. Fălticeni – Biroul Investigații Criminale și Compartimentul Criminalistic patrulau pe raza mun. Fălticeni, str. Sucevei, au observat că în parcarea unei stații de alimentare cu carburanți circula haotic un autoturism. Polițiștii s-au deplasat către autovehiculul respectiv, care a oprit în parcarea stației peco, în vederea legitimării persoanelor din interiorul acestuia. În autoturismul respectiv se afla doar conducătorul auto, un tânăr de 19 ani, din com. Horodniceni. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Poliției Mun. Fălticeni – Compartimentul Rutier, pentru testarea acestuia cu aparatul alcooltest. În urma testării aerului expirat, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 09.05.2020, ora 02.35, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Ordine Publică, efectuând activități de patrulare în zona cartierului George Enescu din mun. Suceava, au procedat la oprirea pe strada Aleea Jupiter a autoturismului condus de către un bărbat de 25 ani, din mun. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul polițiștilor rutieri care l-au testat cu aparatul etilotest pe șofer rezultând o îmbibație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

La 09.05.2020, ora 16.35, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localității Calafindești, l-au identificat pe un minor de 17 ani, localnic, conducând autoturismul, pe un drum comunal fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 05.09.20202, în jurul orei 20.30, patrulele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Putnei, din municipiul Rădăuți. La volanul autoturismului a fost identificat și legitimatun bărbat de 31 ani, localnic. În baza informațiilor deținute la nivelul subunității, s-a stabilit că la 01.05.2020, ora 18.30, șoferul a fost identificat în trafic, pe str. Putnei, din mun. Rădăuți, în timp ce conducea autoturismul fără a fi asigurat civil în caz de daune produse terților prin accidente de circulație și fără a avea inspecție tehnică periodică valabilă. Totodată, plăcuțele montate pe autoturism nu erau conforme cu standardul. Pentru aceste motive, șoferul a fost sancționat contravențional și s-a luat și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație. Având în vedere cele menționate mai sus, s-a constatat că bărbatul de 31 de ani a condus autoturismul, având plăcuțele cu numărul de înmatriculare retrase.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La 10.05.2020, ora 00.30, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe DJ 291 A, în localitatea Balinești, com. Grămești, autoturismul la volanul căruia se afla un tânăr de 23 ani, localnic. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care s-a procedat la conducerea la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.