Pompierii au intervenit la 17 incendii de vegetație extinse, într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 17 incendii de vegetație uscată, care au izbucnit în diferite zone ale județului. La rândul lor, lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență din județ au gestionat mai multe misiuni de localizare și lichidare a flăcărilor, care au mistuit suprafețe întinse de teren, și unde nu au avut nevoie de sprijinul serviciilor profesioniste.

Alături de lucrători ai ocoalelor silvice și de la serviciile voluntare pentru situații de urgență, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiilor izbucnite în localitățile Sf. Ilie (0,02, ha), Crucea (2 ha), Gura Negrii (3 ha), Ulma (2 ha), Gura Humorului (0,02 ha), Gura Negrii (0,1 ha), Coverca (0,5 ha), Moara (0,05 ha), Petia (0,4 ha), Mitocu Dragomirnei (0,5 ha), Suceava (0,5 ha), Broșteni (com. Drăgușeni, 5 ha), Hârtop (0,001 ha), Praxia (1 ha), Slobozia (0,03 ha), Șerbănești (6 ha) și Arbore (5 ha).

Flăcările au mistuit peste 26 de hectare de vegetație uscată, stufăriș, pășuni împădurite și lăstăriș, punând în pericol alte terenuri din zonă, dar și construcții civile.

Din păcate, aceste incendieri necontrolate continuă să creeze probleme și pare a fi doar o chestiune de timp până când se va ajunge la victime sau pagube mari.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.