Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 26.12.2018, în jurul orei 11.10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178C, din comuna Frătăuţii Noi, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un localnic de 56 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

La 26.12.2018, ora 09.28, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani din județul Maramureș, înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 89 km/h, pe un sector de drum cu limita de 60 km/h.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 26.12.2018, ora 20.20, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe drumul comunal neclasificat denumit „strada Bisericii” din comuna Șerbăuți, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 26.12.2018, ora 22.25, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DN 29A, din comuna Zvoriștea, ATV-ul fără plăcuţe cu numărul de înregistrare sau înmatriculare, condus de un localnic de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar vehiculul nu este înmatriculat sau înregistrat.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența cadrelor medicale, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
celilad

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Sf. Gheorghe nu se sărbătoreşte astăzi în Săptămâna Mare, ci în a doua zi de Paşti

Biserica Ortodoxă Română a decis ca slujba dedicată sărbătorii de Sfântul Gheorghe din acest an …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.