Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 21.10.2018, ora 02.50, Secţia 12 Poliţie Rurală Preutești a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 208, din comuna Hârtop, a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto a plecat.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului, au identificat într-un șanț, autoturismul aparținând unui bărbat de 28 de ani, din comuna Vulturești și pe acesta la aproximativ 500 metri de locul producerii evenimentului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.10.2018, ora 07.00, Postul de poliţie Dumbrăveni a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” de un localnic, despre faptul că, în timp ce conducea atelajul hipo pe DJ 208B, în afara localităţii Dumbrăveni, a fost implicat într-un eveniment rutier cu un moped, din care nu au rezultat victime.
Polițiștii deplasați operativ la faţa locului l-au identificat pe conducătorul atelajului hipo și pe soția acestuia, pasageră în căruță, iar lângă mopedul implicat în eveniment, doi localnici 18 și 17 ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 07.00 în timp ce conducea atelajul hipo, pe DJ 208B, în afara localității Dumbrăveni, bărbatul a fost tamponat în partea din spate de moped, care nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers, deși soţia căruțașului era echipată corespunzător, respectiv era îmbrăcată cu vestă fluorescent reflectorizantă.
Întrucât existau neconcordanţe cu privire la persoana care a condus mopedul, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi tineri, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 18 ani și de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul minorului de 17 ani.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cei doi tineri de pe moped au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care, tânărul de 18 ani a acuzat dureri la un picior, ce nu au necesitat însă internarea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, cei doi tineri nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul implicat în evenimentul rutier, nu este înregistrat și nici autorizat provizoriu pentru a fi condus pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” şi ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau înregistrat” ce va fi soluționat procedural.

La 21.10.2018, ora 15.30, o patrulă din cadrul Secția 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Vatra Moldoviței, autoturismul condus de un bărbat de 24 de ani, din comuna Moldoviţa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.10.2018, ora 16.50, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112”, de un bărbat de 46 de ani, din municipiul București, despre faptul că, a fost implicat într-un eveniment rutier pe str. Petru Rareş, din municipiul Suceava, soldat cu pagube materiale, iar celălalt conducător auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 16.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Petru Rareş, din municipiul Suceava, ajuns la o trecere pentru pietoni, bărbatul de 46 de ani, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus de un localnic de 62 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 46 de ani și de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 62 de ani, care, la spital, a refuzat recoltarea celei de-a doua probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.10.2018, ora 18.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Horodnic de Jos, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.10.2018, în jurul orei 23.35, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe strada Dimitrie Dan din localitate, ciclomotorul neînregistrat, condus de un localnic de 39 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar vehiculul condus nu este înmatriculat sau înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La 22.10.2018, ora 00.40, un echipaj din cadrul Biroul Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Dumbrăveni.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat din 20.10.2018.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

La 22.10.2018, ora 00.35, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat, din comuna Burla, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 31 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind valabilă pentru perioada 24.07.- 21.10.2018.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Închirierea trotinetelor se reia în municipiul Suceava

Închirierea trotinetelor se reia în municipiul Suceava de la 1 mai prin programul Suceava EcoRide. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.