Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 17.05.2021, ora 15.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 49 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 17.05.2021, în jurul orelor 22.05, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Voitinel din comuna Voitinel, autoturismul înmatriculat în Bulgaria, condus de un localnic. Acesta a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului, printre care certificatul care atestă inspecția tehnică periodică emis de autoritățile bulgare cu o perioadă de valabilitate din 17.12.2020-17.12.2021. Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea documentului prezentat, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Voitinel nu are inspecția tehnică periodică valabilă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, fiind luată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
Medea

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Accident violent, cu o mașină răsturnată după ce șoferița a pierdut controlul

Vineri dimineață, la ora 06:50, polițiștii și pompierii au fost sesizați cu privire la faptul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.