500 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi distribuite gratuit în județ

Un număr de 500 de detectoare, 375 pentru fum și 125 pentru monoxid de carbon vor fi distribuite gratuit în 15 comune ale județului Suceava, acolo unde în ultima perioadă s-au înregistrat cele mai multe incendii.

Este vorba de campania ”Detector pentru viață” derulată de ISU Suceava în parteneriat cu Delgaz Grid. Cele 15 comune din județ care au fost selectate sunt Baia, Dărmănești, Dorna Candrenilor, Dumbrăveni, Fundu Moldovei, Grănicești, Mălini, Marginea, Moara, Poiana Stampei, Preutești, Șcheia, Vama, Vatra Moldoviței și Zamostea.

În aceste comune, se vor monta detectoare de fum și de monoxid de carbon pentru populație, fiind deja identificate locuințele care se încadrează în criteriile de acordare a aparatelor.

Pentru a eficientiza acțiuni, în cursul zilei de luni, 8 aprilie, la sediul

Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, a avut loc o ședință la care au participat șeful acestei structuri, colonelul Costică Ghiață, prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Florin Sinescu, șeful Centrului operațiuni rețea, Ioan Țăran, și coordonatorul echipei acces rețea, Gheorghe Lupeș, ambii de la Delgaz Grid Suceava.

”Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Campania Detector pentru viață își propune să evidențieze importanță montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz”, se arată într-un comunicat remis de ISU Suceava.

Tot luni, a avut loc predarea-primirea detectoarelor de fum și de monoxid de carbon, de către personalul din subordinea celor cinci detașamente de intervenție din județ Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, alături de reprezentanți ai Delgaz Grid, Rețea Gaz Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Incendiu la un autoturism, în Fălticeni

Pompierii de la Fălticeni au fost alertați, joi, în jurul orei 13.00, cu privire la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.