Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 08.02.2019, ora 08.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani din comuna Cârlibaba. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, permisul de conducere provizoriu emis de autoritățile din Marea Britanie și prezentat de conducătorul auto nefiind valabil pe teritoriul României. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Vadu Moldovei

La 08.02.2019, ora 18.30, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de o femeie din municipiul Fălticeni, despre faptul că, a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe raza comunei Bogdăneşti. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe DJ 155A din comuna Bogdăneşti cele 2 autoturisme implicate în incidentul rutier și pe celălalt conducător auto, un bărbat de 58 de ani din comuna Râşca. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 58 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 08.02.2019, în jurul orei 23.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Gheorghe Doja din localitate, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 09.02.2019, în jurul orei 03.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Aleea Venus din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Bosanci. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Putna

La 09.02.2019, ora 10.50, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 20 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul deține permis de conducere însă necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, respectiv categoria ,,C”.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Capu Câmpului

La 09.02.2019, în jurul orei 16.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177C din comuna Capu Câmpului, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani și în care se afla ca pasager tatăl acestuia, un bărbat de 53 de ani din aceeași localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus de tatăl său, deși știa faptul că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 22 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar bărbatul de 53 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La 09.02.2019, ora 23.40, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoturismul în incinta unei stații de alimentare cu carburanţi de pe raza orașului Gura Humorului, un bărbat de 28 de ani din județul Iaşi, a lovit cu cârligul de remorcare o lada frigorifică, avariind-o.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supusă testului cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde, în prezenţa personalului medical a refuzat şi recoltarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Jos

La 10.02.2019, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC 47 Remezău din comuna Vicovu de Jos, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

S-a modificat programul de reexaminare pentru șoferii care și-au pierdut dreptul de a conduce

IPJ Suceava anunță că : “Având în vedere modificările și completările recente aduse O.U.G. nr.195/2002 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.